top of page

RÅDANS for barn og unge

Under RÅDANS har vi ulike dansende aktiviteter for barn -
dansekurs og forestillinger. 
Alt er gratis!

Dansekurs

Barn og unge blir tilbudt GRATIS dansekurs under Rådans i Rådehallen. 

Denne uken skal barna lære capoeira, moderne dans, hiphop og lage egne danser.

Siste dag avsluttes festivalen med en storslått Festforestilling der barn og unge viser det de har lært og laget, samt profesjonelle dansere opptrer. 

Capoeira kommer fra Brasil og er en blanding av dans, kampsport og akrobatikk. Under dette kurset skal barna lære enkel akrobatikk tilpasset hvert barns nivå, prøve å spille instrumenter, synge sanger fra Brasil og lære ulike bevegelser. Instruktøren kommer fra Brasil og har lang erfaring med undervisning for barn og unge. 

Moderne dans er en dansesjanger som spenner veldig bredt. Fokus ligger på bruk av tyngdekraft, gulvet og flyt. Man jobber med kroppen og utforsker hvilke muligheter som finnes. Hver pedagog har sin versjon og under RÅDANS får barna undervisning av en pedagog med lang erfaring som fokuserer på danse- og skaperglede. 

Hiphop er en dansesjanger med stor fokus på å følge rytmene i musikken og finne sin egen stil. Under kurset lærer barna ulike basetrinn og får utforske hvilke måter disse kan gjøres på. Pedagogen har lang fartstid og konkurrerer internasjonalt når han kan. 

Påmelding

Info kommer

Pedagoger RÅDANS 2019
Moderne dans

Pedagog: Sara Stang Møller

Sara Stang Møller har sin utdannelse fra Oslo, hvor hun studerte både på Spin Off ettårig skole i dans, og på Norges Dansehøyskole. På sistnevnte skaffet hun seg en bachelor i dans med pedagogikk, fordypning moderne- og samtidsdans.

 

Som pedagog tilbyr hun undervisning i kreativ barnedans, ballettbasert barnedans, jazz, ballett og moderne. Hun jobber også som frilanse danser og koreograf. Den røde tråden i hennes arbeid, går ut på å øke bevisstheten mellom teori og praksis, og å benytte kreativitet som sterkeste virkemiddel i utviklingen av danseferdighetene, med hovedfokus på danse- og skaperglede.

Hiphop

Pedagog: Mathias Engelstad

De siste årene har Mathias brukt mesteparten av tiden sin på å lære så mye som mulig om hip hop dansen og kulturen. Han trener på nesten daglig, underviser flere klasser i uka i Oslo og konkurrerer internasjonalt når han kan.

 

Hovedfokuset til Mathias er freestyle. Han jobber med å kunne improvisere og lage sine egne variasjoner med basetrinn og teknikken i hip hop. I Mathias sine klasser vil man lære seg flere ulike basetrinn, hvordan man bryter ned bevegelsene og hvordan man kombinerer de med andre steg.

Capoeira

Pedagog: Kleyton dos Santos

Kleyton dos Santos har drevet med capoeira siden har var 11 år. Han er en erfaren instruktør, driver egen capoeira klubb og blir ofte invitert for å holde kurs i ulike land. Kleyton har vært på TV2, NRK, VGTV, Verdens kuleste dag, Mela Festival, Barnas verdendager i Oslo for å vise capoeira.

 

Dere kan vente på en kjempe gøy uke, med masse akrobatikk musikk og dans!

Sara foto.JPG
Mathias foto.jpg

Foto: Orthenheim Photography

Kleyton foto.jpg
bottom of page