top of page

Arrangør av RÅDANS

Arrangør og initiativtaker til RÅDANS-festivalen er den lokale danseren Anette Havna Tømmerholen. Hun opprettet denne festivalen blant annet for å bidra med mer kultur i hjembygda og dele av sine erfaringer. 

Anette har en Bachelor i Dans med integrert PPU fra Universitetet i Stavanger. Hun ble tildelt Stipend fra Inge Stensland Stiftelse som en av to dansere i avgangsklassen. 

Tidligere har hun blant annet gått på Trøndertun Folkehøgskole med dans, forstudium med dans i Stockholm, studert realfag et år og bodd i New York noen måneder. 

 

Etter studiet i Stavanger valgte Anette å flytte hjem til bygda Råde i Østfold med ønske om å spre dans i regionen og utenfor de store byene i Norge.

Hun arbeidet med TILT-prosjektet til Panta Rei Danseteater høst 2015 og begynte som Dansekonsulent i DIØ (Dansekunst i Østfold) februar 2016. 

 

Hun er freelance dansekunstner innenfor samtidsdans-sjangeren og reiser utenlands så ofte hun kan for å få inspirasjon og trene aktuelle stilarter. Hun jobber også som dansepedagog og dansekonsulent. 

 

I 2017 tilbragte hun en lengre periode i Berlin ved hjelp av tildelt Diversestipend for nyutdannede kunstnere fra Kulturrådet. 

 

Tidligere har hun deltatt på workshop med blant annet Martin Kilvady i Berlin, Roberto Olivan i Brussel, Max Stone i Stockholm, Otto Ramstad og Olive Bieringa under Praxisfestivalen, Matan Levkowich under Ravnedans. Hun har også fått øynene opp for capoeira og har vært på eventer i Italia, Oslo, Chester og Berlin. 


Av utøvende virke har Anette etter endt studie opptrådd blant annet under Dansens Dager i Moss med "Snehvitt", Kulturnatt i Fredrikstad (2015, 2016 og 2017), "Disappearing Acts" av Flexer & Sandiland (koreo. Yael Flexer) i Sandnes, og koreografert og danset i stykket "Trofast" i Oslo høsten 2017 med flere utøvere.


Hun arbeider gjerne også med egne prosjekter, alene og i samarbeid med andre. 

 

I Råde har hun opptrådt med en barneforestilling på Karlshus og Spetalen skole, samt undervist dans i Furuly Barnehage, Små Spirer Gårdsbarnehage, Karlshus Skole og Råde Ungdomsskole. 

 

Foto: Trude Louise Haugen
Foto: Torgeir Snilsberg /Moss Avis
bottom of page